Zunaj je mrzel veter, mraz, v ogrevanih prostorih pa suh zrak. Če ste uporabnik kontaktnih leč, potem je zima za vas eno od obdobij, ko se verjetno soočate z različnimi težavami pri nošenju kontaktnih leč.

Zima je namreč čas, ko je med ljudmi razširjenih veliko prehladov, imamo težave z glavoboli, srbečimi in rdečimi očmi, solzenjem oči in podobno, pa tudi vremenski dejavniki so lahko moteči.

Pozimi predstavlja težave za uporabnike kontaktnih leč tudi hišni prah, saj so okna pozimi večinoma časa zaprta in se prah prekomerno kopiči v prostoru.

kapljice

Vse to pa je tudi povezano s temperaturo v prostoru, z vlago, hišnimi ljubljenčki. Težave imajo predvesem tisti, ki so bolj nagnjeni k alergijam. Občutljivost na alergene v zaprtih prostorih je zelo pogosta. Pojavi se lahko pri katerikoli starosti.

Nošnja leč je zaradi solzenja in srbenja oči lahko zelo neprijetna. Zato je v tem primeru primernejša nošnja korekcijskih očal.

V ogrevanih prostorih je ponavadi zelo suh zrak, kar povzroča suhe oči, zato si velikokrat manemo in ribamo oči, kar stanje še dodatno poslabša.

Pojav suhih oči pa imajo predvsem ljudje, ki dlje časa uporabljajo računalnik, berejo, gledajo televizijo, pa tudi šoferji ko vozijo ipd.  Vse te dejavnosti zahtevajo zbranost in koncentracijo, zato v tem času majn mežikamo z očmi, kar pa posledično povzroča manjšo vlažnostn oči.

Suhe oči lahko blažimo z uporabo kapljic za oči oziroma z umetnimi solzami, ki uravnavajo vlažnost oči.

Da boste preživljali zimske dni mirno, neboleče in nemoteče, je pomembno tudi, da pravilno negujete kontaktne leče. Preberite vse o negi kontaktnih leč.

OPTIKA AUER