Skip to main content

Med 28. in 30. januarjem 2017 je potekal eden največjih optičnih sejmov v Münchnu. Sejma smo se seveda udeležili tudi mi, kar štirje Auer optiki smo šli :) Tinka, Petra, Peter in Denis.

optiOPTI je mednarodni sejem za optiko in dizajn. Vsako leto v januarju se strokovnjaki in dizajnerji optične industrije predstavijo prav na tem sejmu. Tukaj je moč videti vse najnovejše izdelke na tržišču. Širok spekter korekcijskih okvirjev, korekcijskih stekel, kontaktnih leč, sončnih očal, opreme trgovine oz. optike in tehnične opreme. Na sejmu zasledimo veliko novosti in idej za poslovanje.

Zanimivosti:

  • 27.500 strokovnih obiskovalcev iz 81 držav,
  • 550 razstavljalcev iz 35 držav.

Letos se je vse vrtelo okrog materialov. Optika Auer se je navdušila predvsem nad korekcijskimi in sončnimi okvirji, ki so izdelani pretežno iz bio bombaža, delež le-tega se v očalih giblje med 71 in celo 95 %. Očala so s pomočjo tehnologije in naravnih primesi enostavno TOP. »Monkeywear« se namreč ponaša s certifikatom biorazgradljivih očal. In prav ta, resnično posebna očala, te SUPER FRESH ŠPEGLE v Optiki Auer pričakujemo kot prvi v Sloveniji.

brillen

Na nas so poseben vtis naredili tudi ostali okvirji iz različnih novih zanimivih materialov, kot so les (WoodysBarcelona), kamen (WoodOne), papir oz. karton (PaperStyle), rastline oz. cvetovi (WoodOne), usnje (Lucas de Stael) in pa roževina (Hoffmann). Ravnodušen ne ostaneš tudi ne pri okvirjih, ki nastanejo kot rezultat 3D printanja. Nekateri proizvajalci teh očal gredo celo tako daleč, da se stranki obraz »skenira« s pomočjo tablice in se v naslednjem koraku naprintajo očala natančno po meri obraza. Kot naročeno torej. :)paperwear

Vau, veliko nas še čaka. Sezono pa torej odpiramo z bombažem! MONKEYGLASSES @ OPTIKA AUERdenismonkey

OPTIKA AUER