Pregled za očala in leče
Odlično opravljen zdravniški pregled razumemo kot osnovo našega dela.
 
Odlično opravljen zdravniški pregled razumemo kot osnovo našega dela.

Naročilo na okulistični pregled

Okulistične preglede opravljajo:

  • Simon Trpin, dr. med. specialist oftalmolog
  • Jože Uršič, dr. med. specialist oftalmolog
  • Peter Ferme, dr. med. specialist oftalmolog

  • CENIK:

  • Pregled za predpis dioptrije za očala je brezplačen/vam pripada v sklopu vašega dodatnega zdravstvenega zavarovanja.
  • Pregled za predpis dioptrije za leče stane 30 EUR in zajema poleg samega pregleda še strokovno uvajanje/rokovanje z lečami ter testni par leč kot tudi testno tekočino za leče.

Naročila na preglede sprejemamo vsak delovni dan

na telefonske številke naših poslovalnic:

  • 02/252 68 01 (Maribor),
  • 02/620 08 04 (Ruše),
  • 02/620 84 65 (Rače),
  • 02/620 44 23 (Lenart).

Na pregled pa se lahko naročite tudi s sporočilom na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali z izpolnitvijo obrazca za naročanje.

 

Pregled za očala in leče

V sodobno opremljenih okulističnih ambulantah Optike Auer opravljamo preglede za predpis dioptrije za očala ali kontaktne leče. Izmerimo vam tudi očesni pritisk. Izkušeni specialisti okulisti, kot so dr. Simon Trpin, dr. Jože Uršič in dr. Peter Ferme, se še posebej potrudijo in si vzamejo čas. Zavedamo se, da le vrhunsko izveden pregled zagotavlja kvalitetno izmerjeno dioptrijo za očala ali kontaktne leče.


Kako poteka pregled za očala v poslovalnicah Optike Auer?

Pregled poteka v dveh korakih. Najprej dioptrijo izmerimo na vrhuskih računalniških keratorefraktometrih. Nato na podlagi izmerjenih podatkov okulist opravi pregled oči s pomočjo testnih očal ter tako določi dejansko dioptrijo za očala. Prav tako opravljamo meritve individualnih parametrov za očala s pomočjo na tržišču vodilnih aparatov Relaxed Vision proizvajalca Carla Zeissa in VisuReal proizvajalca Hoya, s katerima vam na desetinko milimetra izmerimo zenično razdaljo in višino pogleda za posamezno oko.

 

Kdaj je priporočljivo opraviti pregled za očala?

Redni pregledi vida so bistvenega pomena za zdravje naših oči. Tako kot čas ne prizanaša našim letom, tako ne prizanaša niti našemu vidu. Zato je vsaki dve leti priporočljivo opraviti pregled ostrine našega vida. V kolikor se motnje vida pojavijo že prej, je priporočljivo, da se pregled opravi prej. Prav tako se pri rednih pregledih pravočasno odkrijejo bolezenske motnje na očesu, nastanek sive ali zelene mrene. V takšnih primerih vam bodo naši okulisti z veseljem svetovali o naslednjem koraku morebitnega zdravljenja.

Termine za preglede za očala ali kontaktne leče nudimo večkrat na teden v naših poslovalnicah. Zaradi večjega udobja pri pregledu prosimo za predhodno naročilo na pregled, ki ga lahko opravite preko spletne aplikacije, telefona ali e-pošte.

 

Kaj je pregled za kontaktne leče in kako poteka?

S pregledom za kontaktne leče opravimo kontrolo zdravja vaše očesne površine, kjer bo ležala kontaktna leča. Z meritvijo vašega očesa določimo najbolj primerne kontaktne leče za vas, ki jih delimo na več vrst: dnevne, 14-dnevne, mesečne. Za leče, ki se nosijo dlje kot en mesec, je potreben natančnejši specialistični pregled.