Skip to main content

Pregled za očala in leče

Zavedamo se, da le vrhunsko izveden pregled na najsodobnejših napravah zagotavlja kvaliteno izmerjeno dioptrijo za očala ali kontaktne leče in za pravočasno odkritje morebitne bolezenske motnje na očesu, nastanek sive ali zelene mrene.

Naročila na preglede sprejemamo vsak delovni dan na telefonske številke naših poslovalnic:

 • 040 563 008 (Maribor),
 • 040 563 005 (Rače),
 • 040 563 009 (Lenart).

Na pregled pa se lahko naročite tudi s sporočilom na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali z izpolnitvijo obrazca za naročanje.

Cenik

 • Pregled za predpis dioptrije za očala stane 35 EUR. Strošek pregleda specialista okulista pa, v primeru nakupa očal v naši optiki, prevzamemo mi.
 • Pregled za predpis dioptrije za leče stane 35 EUR in zajema, poleg samega pregleda, še strokovno uvajanje/rokovanje z lečami ter testni par leč in testno tekočino za leče.
 •  

  Okulistične preglede opravljajo:

  • Simon Trpin, dr. med. specialist oftalmolog
  • Jože Uršič, dr. med. specialist oftalmolog
  • Peter Ferme, dr. med. specialist oftalmolog
  • Levin Vrhovec, dr. med. specialist oftalmolog

  Strinjam se s Splošnimi pogoji uporabe spletne strani Optike Auer.

    
  Pregled za očala in leče

  Pregled za očala in leče

  V sodobno opremljenih okulističnih ambulantah Optike Auer opravljamo preglede za predpis dioptrije za očala ali kontaktne leče. Izmerimo vam tudi očesni pritisk. Izkušeni specialisti okulisti, kot so dr. Simon Trpin, dr. Jože Uršič in dr. Peter Ferme, se še posebej potrudijo in si vzamejo čas. Zavedamo se, da le vrhunsko izveden pregled zagotavlja kvalitetno izmerjeno dioptrijo za očala ali kontaktne leče.
  Kako poteka pregled za očala v poslovalnicah Optike Auer?

  Pregled poteka v dveh korakih. Najprej dioptrijo izmerimo na računalniških keratorefraktometrih. Nato na podlagi izmerjenih podatkov okulist opravi pregled oči s pomočjo vrhunske avtomatizirane foropter topcon naprave ali s pomočjo testnih očal ter tako določi dejansko dioptrijo za očala.

   

  Kdaj je priporočljivo opraviti pregled za očala?

  Redni pregledi vida so bistvenega pomena za zdravje naših oči. Tako kot čas ne prizanaša našim letom, tako ne prizanaša niti našemu vidu. Zato je vsaki dve leti priporočljivo opraviti pregled ostrine našega vida. V kolikor se motnje vida pojavijo že prej, je priporočljivo, da se pregled opravi prej. Prav tako se pri rednih pregledih pravočasno odkrijejo bolezenske motnje na očesu, nastanek sive ali zelene mrene. V takšnih primerih vam bodo naši okulisti z veseljem svetovali o naslednjem koraku morebitnega zdravljenja.

  Termine za preglede za očala ali kontaktne leče nudimo večkrat na teden v naših poslovalnicah. Zaradi večjega udobja pri pregledu prosimo za predhodno naročilo na pregled, ki ga lahko opravite preko izpolnitve spletnega obrazca, telefona ali e-pošte.

   

  Kaj je pregled za kontaktne leče in kako poteka?

  S pregledom za kontaktne leče opravimo kontrolo zdravja vaše očesne površine, kjer bo ležala kontaktna leča. Z meritvijo vašega očesa določimo najbolj primerne kontaktne leče za vas, ki jih delimo na več vrst: dnevne, 14-dnevne, mesečne. Za leče, ki se nosijo dlje kot en mesec, je potreben natančnejši specialistični pregled.