Skip to main content

Zgodovina Optike Auer

Naše družinsko podjetje posluje že od leta 1996, ko sta starša odprla prvo poslovalnico na Orožnovi ulici v Mariboru, v samem centru mesta, nasproti Univerzitetne knjižnice Maribor.

Mama Suzana, po izobrazbi medicinska sestra, je imela že veliko izkušenj z delom v optiki in tako sta se odločila narediti ta pomemben korak. Že takoj na začetku je Optika Auer slovela kot najmodernejša optika in je kot ena izmed redkih ponujala veliko izbiro blagovnih znamk. Denis sem prav v tej poslovalnici leta 2002 začel svojo pot kot optik tehnik. Kmalu zatem sta starša odprla še eno poslovalnico v Mariboru, in sicer na Gosposvetski cesti. Za to lokacijo sta se odločila zaradi neposredne bližine specialistične okulistične ambulante, ki je bila v sosednji zgradbi, tj. v zdravstvenem domu, kjer je potekalo sodelovanje z dr. Gerbec, ki je imela tudi koncesijo. V optiko smo preselili tudi delavnico, v kateri smo že takrat sami izdelovali vsa očala. Po prenehanju sodelovanja z dr. Gerbec smo zaprli poslovalnico na Gosposvetski, osrednjo optiko pa smo preselili z Orožnove ulice na Glavni trg 2, kjer so bili prostori, namenjeni optiki in ambulanti, večji. Lokacija na Glavnem trgu je bila tudi veliko bolj prometna in vidna. Tukaj smo nudili veliko izbiro vrhunskih blagovnih znamk, kot so Bvlgari, Prada, Alain Mikli idr. Leta 2006 smo odprli prvi Relaxed Vision center – Carl Zeiss v Mariboru in začeli opravljati najnatančnejše individualne meritve okvirjev in zenične razdalje, ki so koristne predvsem pri izdelavi in vgradnji multifokalnih stekel.

Decembra 2010 sem z ženo Petro začel utirati svojo pot, odprla sva svojo prvo samostojno poslovalnico, Optiko Auer Ruše na Jamnikovi ulici 2. V sklopu poslovnega centra v Rušah smo na 40 m² naredili prav luštno optiko. Že na otvoritveni dan nas je obiskalo mnogo zadovoljnih Rušanov, ki so nas izjemno lepo sprejeli v svoje mesto.

In nismo se ustavili. 23. maja 2011 smo namreč odprli našo drugo poslovalnico, Optiko Auer Rače. Optika je tako med krajani, kot tudi širše, odlično sprejeta. Ponaša se s široko ponudbo, strokovnostjo, ustrežljivostjo, zanesljivostjo in vrhunsko izvedenimi pregledi za predpis očal in kontaktnih leč.

S selitvijo Optike Auer z Glavnega trga 2 na Ljubljansko ulico 89, v bližino novega Mercator centra na eni in Betnavskega gozda na drugi strani, sva z ženo od staršev prevzela vodstvo tudi te poslovalnice, Optike Auer Maribor. Na novi lokaciji, v pritličju stanovanjskega bloka, poslujemo v sklopu Medicinskega centra Betnava, kjer ob naši optiki delujejo še specialistična okulistična ambulanta dr. Simona Trpina, dermatološka, ortopedska in urološka ambulanta ter kozmetični salon. Nova Optika Auer v Mariboru predstavlja mejnik v naši dolgoletni tradiciji ... Osebnost družinskega podjetja s tradicijo v novi obleki.

Leta 2013 smo čisto v stilu sveže obleke tudi poslovalnico Optike Auer Ruše preselili z Jamnikove 2 na Trg vstaje 8, kjer je skrbno pripravljen prostor dovolj velik za specialistično okulistično ambulanto in delo, ki zagotavlja najvišji standard optike. Pestra ponudba očal in kontaktnih leč v ambientu, ki človeka ne pusti ravnodušnega.

Po odličnem sprejemu že na treh izbranih lokacijah, smo premišljeno, z mnogo novih idej, energije in znanja prav tako leta 2013 sledili še enemu pomembnemu cilju, otvorili smo Optiko Auer Lenart.

Počasi, a vztrajno smo "gradili" na našem kadru...V našo "družino" smo vseskozi premišljeno sprejemali ljudi, tako je nastala ekipa, ki je s srcem in dušo predana svojemu delu, je komunikativna, strokovna in vedno željna novih znanj. Zaposleni v Optiki Auer smo ljudje, ki stremimo k profesionalnosti, radi se učimo in ustvarjamo ter se držimo uveljavljenega načela: »Zavedamo se, da Vaša očala nosijo naše ime, zato so ta vedno izbrana in izdelana do popolnosti.«

Prelepa poslovalnica Optike Auer Ruše pa je v januarju 2024 žal zaprla svoja vrata, saj ob povečanem obsegu dela v ostalih poslovalnicah družinskega podjetja Optike Auer, kadrovsko žal več nismo mogli zagotavljati najvišjega nivoja. Starša sta bila vedno manj prisotna, ker sta se upokojila, mladi pa smo si tudi v prihodnje želeli kvalitete in ne kvantitete.

Menimo, da je čas za prav takšne optike, optike zadovoljnih obrazov. Optike, katerih delo poteka na najvišjem nivoju, hkrati pa jih odlikujejo osebnost pristopa, kreativnost, čustvenost...kjer nam je mar. Pomembna je ponudba sončnih in korekcijskih očal vrhunskih proizvajalcev v okolju, ki je namenjeno strankam. Kjer v miru izberemo prava očala in korekcijska stekla, kjer se vam lahko posvetimo in prisluhnemo. Pomembna je ustrežljivost, iskanje rešitev, pomembno je uživati v svojem delu … Razlika je v ljudeh.

Denis Auer

Optika Auer Maribor
Ljubljanska ulica 89, 2000 Maribor
Optika Auer Rače
Ljubljanska cesta 2, 2327 Rače
Optika Auer Lenart
TC Lenapark, Ob Poleni 35, 2230 Lenart