Zeiss

Zeiss

Podjetje Carl Zeiss je že od samega začetka Optike Auer naš pomemben poslovni partner. Pionir na številnih optičnih področjih stremi k najvišji natančnosti in kvaliteti končnega produkta. Stekla Carl Zeiss vam bomo svetovali takrat, ko boste želeli oziroma potrebovali stekla najvišjega kvalitetnega razreda.

Zeissova multifokalna stekla so plod lastnega razvoja, narejena so v Nemčiji. Trenutno najbolj vroč produkt na trgu so stekla Drivesafe, ki resnično izboljšajo izkušnjo vožnje v vseh vremenskih in svetlobnih pogojih. Sami smo največjo in resnično opazno razliko, v primerjavi s klasičnimi stekli opazili pri vožnji v oblačnem in deževnem vremenu, saj je slika bistveno čistejša in kontrastna. Nanos odlično funkcionira tudi v kombinaciji s fotosenzibilnimi stekli in je po našem mnenju MUST HAVE za ljudi, ki veliko časa preživijo za volanom.

V Optiki Auer smo izredno navdušeni tudi nad sončnimi stekli Carl Zeiss. Ponujajo odlično in kvalitetno barvno lestvico ter fenomenalna polariziana stekla po dostopni ceni. Tako lahko par sončnih stekel Carl Zeiss vključno z montažo ponudimo že od 60€.

Drive Safe

Stekla ki vzdržijo vsak "Crash Test". Drive safe so precizna stekla za očala, ki optimizirajo zahteve pri vožnji z vozilom. Sama stekla so preplastena z DuraVision Drive Safe slojem, ki učinkovito prepreči bleščanje in filtrira tiste valovne dolžine v modrem spektru, ki so krivi za bleščanje. Preplastitev, ki ne da bi s tem vplivala na tiste valovne dolžine, ki so pomembne za vid. Rezultat vsega skupaj je največje
zmanjšanje bleščanja ob maksimalni vidljivosti ceste in okolice, v mraku in ponoči. Nanos je dobavljiv v skoraj vseh različicah korekcijskih stekel Zeiss.

Za varno in sproščeno vožnjo.

Izboljšan pogled ob zmanjšani vidljivosti
zahvaljujoč posebnemu dizajnu stekel za očal

zeiss1
»Luminance Design« tehonologija upošteva razširjene pupile ob slabi svetlobi in skrbi za boljšo oceno objektov in oddaljenosti tudi v deževnem vremenu in mraku.
Zmanjšan občutek zaslepljenosti ob nasprotnem prometu – zahvaljujoč inovativnemu oplemenitenju

zeiss2
DuraVision® DriveSafe oplemenitenje ciljano zmanjša občutek zaslepljenosti tako, da zmanjša moč deleža kratkotrajne, slepljive svetlobe.
Hitrejše spreminjanje kota pogleda na cesto, navigacijsko napravo, ogledala in armaturno ploščo - zahvaljujoč prilagojenemu področju vida
zeiss0
Zahvaljujoč »DriveSafe Design Techologie« so stekla za očala prilagojena situacijam in pogojem ob pogledu iz avtomobila.

Vožnja avtomobila je izziv za oči.

Vožnja zahteva vsaj tri največje vrline vida:

zeiss3
Hitra prepoznava okolja ob slabih svetlobnih razmerah, npr. ob dežju in ob mraku.
zeiss4
Zmedenost zaradi bleščanja nasproti vozečih vozil v nočnem času.
zeiss5
Oster vid ob hitri spremembi kota pogleda s ceste na navigacijsko napravo, v vzvratno in stransko ogledalo.

Zeiss Individual 2 progresiv

Najprestižnejša multifokalna stekla na trgu. Izredna širina vidnih polj na vseh razdaljah gledanja.
Steklo je optimizirano za okvir + obraz + življenski slog.
Okvir: do desetinke milimetra natančna določitev globine kanala glede na izbran okvir
Obraz: do desetinke natančno upoštevanje lastnosti obraza, zenične razdalje
Življenski slog: možnost prilagoditve vidnih polij v steklu glede na potrebe pri opravljanju določene dejavnosti. Naprimer za voznike, razširitev daljinskega področja, za tajnico, možnost razširitve sredinskega območja za olajšana delo z računalnikom.

PhotoFusion

Samozatemnitvena ali fotosenzibilna stekla PhotoFusion so plod lastnega razvoja. Stekla zelo hitro temnijo in svetlijo, kar 20% hitreje od konkurence. Možnost v rjavi in sivi barvi.

Prednosti za uporabnika:

  • idealna pri pogostih spremembah svetlobnh pogojev
  • barvna stekla se hitro in avtomatsko prilagajajo svetlobnim spremembam
  • zelo svetla v prostoru, temna na soncu
  • zaščita pred sončim sevanjem ter 100% UV-zaščita do 400 nm
  • 3 leta garancije na delovanje foto celic
  • 3 leta garancije na nanose

Zeiss Clearview

Številna standardna enožariščna stekla imajo pomanjkljivost, ko je treba izdelati tanka in ravna stekla. Potrebnih je veliko optičnih kompromisov, da je izdelek dovolj tanek in raven ter, da izgleda dobro. Vseeno pa še vedno manjka ostrina na robovih stekel. Leče Zeiss ClearView nudijo odlično jasnost vida od središča leče vse do obrobja. Leča je ploska, tanjša in privlačnejša od običajnih leč. So do 16% tanjše in 49% bolj ravne v primerjavi z ostalimi enožariščnimi lečami, zagotovijo pa kar 3x večje območje jasnega pogleda. Napredna tehnologija uporablja 700 parametrov v vsaki zasnovi stekla za optimizacijo.