Skip to main content

Ker so to mesečne leče, ki se nosijo za mesečno obdobje je zelo pomembna skrb za njihovo nego. To pa zato, ker se v solzah nahajajo mineralne obloge, ki se ob uporabi, nalagajo na leče. In, če se zaradi tega leče ne očistijo pravilno in redno, lahko pride do neudobja pri nošenju leč in celo do vnetij oči. Zato je potrebno skrbno upoštevati navodila optika in, če se pojavi kakršno koli vprašanje se brez odlašanja obrnite na njega.
Od svojega lansiranja na tržišče, so bile na področju mesečnih kontaktnih leč, opravljene številne raziskave, da bi zagotovile, da so mesečne kontaktne leče kar se da udobne in varne za uporabo. Najnovejši razvoj je prinesel novosti predvsem na področju materialov iz katerih so kontaktne leče narejene - silikonhidrogel. Ta material dopušča, da skozi lečo preide sedem krat več kisika do očesa, kot ga je prešlo pri normalnih lečah.  
Kisik je potreben, da vzdržuje zdravje očesa in zmanjšuje možnost infekcij. Če ga je premalo oz. če ga leče ne prepuščajo dovolj je lahko riziko nastanka raka roženice povečan, prav tako se lahko pojavijo bolečine, pordelost oči in težave z vidom.
Na splošno velja za kontaktne leče, ki se uporabljajo za daljše časovno obdobje, da ˝prisluhnete˝ svojim očem, ko uporabljate kontaktne leče. Vsakodnevno spremljajte svoje oči, kajti morajo izgledati normalno, ne smete občutiti kakšnih bolečin in dobro morate videti. Kakor hitro se pojavijo kakšne težave, takoj odstranite leče in se posvetujte s svojim zdravnikom.  

 OPTIKA AUER