VSTAVLJANJE

1. Pred začetkom vstavljanja leč si je potrebno temeljito umiti roke, z njih splakniti vso milo in jih obrisati z brisačo, ki ne pušča vlaken.

2. Kontaktne leče nato vzamemo iz tekočine in si jih položimo na rob kazalca. Kadar je leča obrnjena pravilno je oblikovana v lepo obliko posodice. Če je leča na robovih obrnjena navzven, potem jo je treba obrniti. Pri določenih lečah (acuvue oasys) so na robu gravure,kot npr. 123, ki opozarjajo na pravilno, nepravilno obrnjenost leč.

          PRAVILNO                           NEPRAVILNO      
         

3. Lečo si damo na rob desnega sredinca, z levo roko si primemo zgornjo veko, spodnjo pa pridržimo z desno roko in dobro razširimo oko.
 

Lečo približamo očesu, narahlo pritisnemo in odmaknemo kazalec. Počasi spustimo veke ter
nekajkrat pomežiknemo, da se leča sama namesti. Postopek ponovimo na drugem očesu.

ODSTRANJEVANJE

1. Pred začetkom odstranjevanja leč si je potrebno temeljito umiti roke, z njih splakniti vso milo in jih obrisati z brisačo, ki ne pušča vlaken.

2. Postopek odstranjevanja kontaktnih leč je najbolje izvajati pred ogledalom.

3. Z eno roko primemo zgornjo in spodnjo veko in tako razširimo oko, pogledamo navzgor ali na stran in nato s kazalcem potegnemo lečo na beločnico (beli del očesa).

S palcem in kazalcem primemo rob leče in lečo odstranimo.

5. Obstaja tudi druga možnost odstranjevanja. Oko razširimo ter s sredincem in palcem stisnemo lečo skupaj in jo odstranimo.

Prikazana postopka  vstavljanja in odstranjevanja kontaktnih leč  sta izključno informativne narave.
Uporabljajte postopek, ki vam ga je pokazal vaš očesni specialist ali tistega, ki vam je najbližje.

OPTIKA AUER