Bollé izdeluje najkvalitetnejša moška, ženska in otroška sončna ter smučarska očala za zaščito, šport in prosti čas. Pri Bolléju konstantno izboljšujejo blagovno znamko v kombinaciji s prilagodljivostjo, modo in udobnostjo. Rezultat tega so sveža in tehnološko napredna očala.

Zgodba Bollé se je pričela leta 1888 v majhnem mestecu Oyonnax v Franciji. Tukaj je Seraphin Bollé začel sprva s proizvodnjo glavnikov in pripomočkov za lase. Leta 1950 so pričeli izdelovati zaščitna očala in leta 1956 je Georges Bollé ustvaril slavna očala v obliki mačjih oči. Prva smučarska očala z napisom Bollé so prišla na prodajne police leta 1960. Tako je iz malega družinskega podjetja nastalo svetovno priznano podjetje na področju izdelave vrhunskih očal, katerih izdelki se po več kot sto letih proizvajajo, prodajajo in nosijo po vsem svetu. Še posebej se je Bollé usidral s svojimi izdelki v športnih panogah kot so golf, tenis in vodni športi. Nudi pa tudi očala za vsak dan, modna in moderna.

bolle clanekZa tiste ženske in moške, ki imajo zelo aktiven življenjski slog in jim ogromno pomeni dobra športna oprema je serija Bolle Competitor tisto kar športniki iščejo. Ta tehnično napredna kolesarska in tekaška sončna očala so sestavljena iz petih modelov: Tempest (medium velikost), Bolt (medium velikost), Draft (medium/velika), Helix (medium velikost) in Vortex (medium/velika). Vsi ti modeli si delijo obliko katera maksimira vidno polje in, ki ne gre na škodo same teže okvirjev. Ročke s prezračevalnimi kanali preprečujejo rosenje stekel med tem, ko vlago vpijajoč material Thermogrip® na ročkah in nosniki poskrbijo, da so očala varno na svojem mestu ne glede na stopnjo aktivnosti. Lahka in na udarce odporna stekla v povezavi s Trivex® materialom nudijo izjemo čisto vidljivost med tem, ko hidrofobna in oleofobna prevleka eliminirata umazanijo, prstne odtise itd.

V želji ugoditi kolesarjem na njihove zahteve v različnih okoljih in svetlobnih pogojih, so pri Bolleju razvili tri družine B-Clear stekel. Polarizacija izniči odboj svetlobe z bleščeče površine, kar izboljša vidni fokus. Za konstanten jasen pogled je družina stekel imenovana All-Purpose oz. več namenska stekla. Vsako od stekel prenaša natančno določeno količino vidne svetlobe med tem, ko širok izbor različnih barv stekel, omogoča športniku izbiro njemu idealne barve za vrhunske dosežke. In še zadnja od treh tehnologij Eclipse Photochromic, katera avtomatsko posvetli oz. potemni, s čemer se prilagodi menjujočim se svetlobnim pogojem. Ta stekla se nenehno prilagajajo, da bi zagotovila čim boljšo optično jasnino ne glede na okolje.

Draft, Bolt, Tempest, Helix in Vortex so opremljeni z Bollejevim sistemom optične kontrole - sistem, ki omogoča steklu, da hitro prilagodi barvo trenutnim razmeram in pogojem na terenu. S to napredno tehnologijo in ostalimi že omenjenimi tehnologijami je Bollé s svojimi očali postal prepoznaven na tržišču in ena izmed vodilnih znamk v proizvodnji športnih, sončnih in smučarskih očal.

OPTIKA AUER