Enožariščna stekla imajo eno dioptrijo, bodisi za daljavo ali samo za bližino.

Večžariščna stekla pa so tista, v katerih imamo kombinacijo dioptrij, tako da lahko z enimi očali vidimo na daljavo in bližino.
Z bralnimi očali lahko beremo do razdalje okrog 50 cm. Kar je oddaljeno malo dlje, že povzroča težave, saj ni več jasne slike in moramo očala za bližino odložiti. Ena pogostih težav je tudi delo z računalnikom. Bralna očala navadno niso dovolj, saj je računalniški ekran postavljen dlje, kot pa vidimo z njimi. Uporabniki multifokalnih očal pa tarnajo zaradi prisilne drže (malo privzdignjena glava), da najdejo ostrino. Kar je pri 8-urnem delovniku za računalnikom zelo naporno in utrujajoče, saj se pojavljajo bolečine v vratnem delu in tudi v hrbtenici.
Tem težavam se lahko izognemo, če imamo očala z delovnimi oz. prostorskimi stekli. Gre torej za prostorska, delovna progresivna očala, včasih imenovana tudi office oz. business očala. Primerna za vse, ki nekaj ali več ur dnevno opravljate delo za računalnikom ali drugo delo, kjer potrebujete določeno razdaljo.workS temi stekli sproščeno gledamo na blizu (beremo), nimamo težav s srednjimi razdaljami, kot so pogled na računalniški ekran, po delovni površini, pisalni mizi, in prav tako s širokim vidnim poljem omogočajo ostro gledanje po prostoru, do 4 oz. 5 metrov.
Stekla so idealna rešitev za različne poklice, tudi takšne, ki se opravljajo v gibanju ali sede, kot so učitelj, recepcionist, trgovec, pisarniški delavec, zdravnik itd.
Pred izdelavo delovnih očal je potrebno opraviti pregled vida, kjer vam specialist oftalmolog v eni izmed ambulant optike Auer predpiše dioptrijo za določeno razdaljo glede na vaše potrebe in vaše delovno okolje.
Glede na izmerjeno dioptrijo kot tudi vaše želje in potrebe vam v Optiki Auer strokovno svetujemo pri izboru najprimernejših delovnih stekel. Izbirate lahko med proizvajalci Hoya, Zeiss, Rodenstock in Alcom.

Podarjamo vam BON za nakup delovnih očal.

OPTIKA AUER