Skip to main content

Alcom

Alcom

Alcom d.o.o. je slovensko družinsko podjetje z več kot 20-letno tradicijo proizvodnje korekcijskih stekel. Zaradi svoje majhnosti lahko takšno podjetje zagotavlja odlično prilagodljivost in visoko kvaliteto.

V Optiki Auer smo navdušeni nad Alcomovimi stekli za športna korekcijska in sončna očala kot tudi bifokalnimi stekli.

Stekla SPORT: Namenjena vgradnji v ukrivljena športna in sončna očala.

Stekla READER: Namenjena za bližinsko gledanje s podaljšanim vidnim poljem.

Stekla SPORT

Združujejo ergonomijo in estetiko ter zagotavljajo odličen vid v vseh smereh gledanja. Namenjena so vgradnji v ukrivljena športna in sončna očala.

Ne glede na horizontalno ukrivljenost okvirja, pantoskopski kot, bazno krivino stekel, večjo ali manjšo dioptrijo, velikost okularja – uporabnik vedno dobi najtanjša in najlažja stekla z najboljšimi optičnimi lastnostmi.

alcom

Napreden kalkulacijski sistem izračuna free-form površine, ki kompenzirajo aberacije, povzročene zaradi poševne vgradnje pri širokem razponu ukrivljenosti stekel. To omogoča uporabniku izbor kakršnegakoli okvirja, saj bo vedno dobil optimalno vidno polje, brez prizmatičnosti in plavanja.

Vsako steklo je unikat: površine so preračunane za vsakega uporabnika individualno, tako kot je to praksa pri individualnih progresivnih steklih. Upoštevajo se refrakcija, medzenični razdalji, pantoskopski naklon, horizontalna ukrivljenost očal in 3D oblika okularja.

Slika je odlična po vsej optični površini. Program za kalkulacijo namreč zagotavlja optimalno površino v vsaki točki posebej, tudi izven centralnega območja.

Stekla READER

Omogočajo naravno gledanje pri delu za mizo in v prostoru z najširšim bližinskim in srednjim vidnim poljem.

Prostorska stekla Reader so namenjena za bližinsko gledanje s podaljšanim vidnim poljem.

Ta stekla so izredno primerna za delo na srednjih razdaljah, kjer bližinska očala in progresivna stekla zaradi omejitve v širini vidnega polja ne ustrezajo več. Imajo tudi zelo majhno stransko popačenje.

alcom

Prostorska stekla Reader so odlično dopolnilo progresivnim ali bifokalnim steklom, saj zagotavljajo svobodo pri delu z računalnikom, za mizo, pri branju ali hišnih opravilih. Priporočajo se pri vseh opravili v prostoru.

Enožariščna stekla

alcom

Kratko vidno polje sili uporabnika v nenaravno in utrujajočo držo.

Reader stekla

alcom

Podaljšano vidno polje omogoča naravno in sproščeno držo tudi pri dolgotrajni uporabi stekel Reader

Namen uporabe

  • idealno za uporabnike, ki veliko časa gledajo na bližnjih in srednjih razdaljah (računalnik, branje in delo v prostoru, pisarna, kuhanje, slikanje, glasba)
  • najboljše steklo za pisarniško delo
  • ni primerno za gledanje na daleč (šport, vožnja, …)

Izvedbe

Stekla Reader se izdelujejo v treh izvedbah:

Monitor

Idealno za uporabnike, ki jim je prioriteta gledanje na razdaljah do 1.33 metra. Zaradi nizkih redukcij (degresij) ima izjemno široka vidna polja, delo z računalnikom je udobno, pogled na monitor je odličen.


Namen uporabe: delo na blizu in pretežna uporaba računalnika, tudi z večjim ekranom.

Work

Uravnotežen dizajn za uporabnike, ki zahtevajo oster vid na blizu in na delovni mizi. Redukcije so nekoliko večje kot pri izvedbi Monitor, kar omogoča gledanje do razdalje dveh metrov. Primerno predvsem za uporabnike, ki delajo s strankami, npr. v trgovini, v banki, v pisarni …


Namen uporabe: delo na blizu, računalnik, gledanje na srednjih razdaljah.

Room

Namenjeno uporabnikom, ki potrebujejo oster vid na blizu in v prostoru. Največja razdalja gledanja je štiri metre. Nekoliko ožja vidna polja, zato ni priporočljivo za široke ekrane.


Namen uporabe: delo na blizu, gledanje v prostoru.